Radio Jönköping intervjuar Ulf om Mannen från Tenhult i radioprogrammet Lasso 9 maj - hitta länken här - Artikel i jnytt (Jönköping) 8/3 här - Jönköpings-Posten skriver om boksläppet på Kraftvärmeverket Torsvik 30/9 - ett inslag i SR Jönköping 2/10 här och ett i SR Sörmland 5/10 här - Artikel i Folket (Eskilstuna) 5/10 här

Recension av Lars-Åke Frykholm 25/11 2007

 

Nätet, gatubarn och organiserad brottslighet

KRAMFORS . DECKARSPALTEN

Organiserad brottslighet skildras av författarparet Ulf Broberg & Peter Lundström i Mannen från Tenhult (Kalla Kulor Förlag). Det är ingen slump att Rikspolisstyrelsen vill ha en rikstäckande organisation á la FBI mot motorcykelgängen.

Dottern till en restaurangägare kidnappas för att tvinga fram en försäljning till underpris. På Kumlaanstalten utsätts Pulver Persson för ett mordförsök för insikterna i organiserad brottslighet när han köper en tryggad ålderdom. Upplysningarna leder till ett regeringsuppdrag åt Säpo. Finns en hemlig högerextremistisk paraplyorganisation? Hur gömmer de sig? Författarna har lagt ihop två dagsaktuella scenariers till något nytt och skrämmande.

Det märks att Peter Lundström arbetar på Rikspolisstyrelsen, inte sedan Hans Holmérs författartid har jag känt poliskänslan så levande beskriven.

Lars-Åke Frykholm