- fastän de håller vakt på murarna dag och natt har ondskan och oärligheten förskansat sig i staden (Psaltaren 55:11 )

"Ondskans väg ger en spännande inblick i polisverksamhet som jag som gammal rikspolischef gillar. Gud give att de händelser som tas upp aldrig kommer att inträffa."

Björn Eriksson, Landshövding i Östergötland

Trilogins andra del: Ondskans Väg, i bokhandeln 17 februari 2006. Lite om handlingen i boken:

Det är januari 2004, och i Uppsalas polishus är arbetsbelastningen stor. För stor, visar det sig. Samtidigt med utredningen efter mordet på Sveriges justitieminister och en följande tågkapning på Arlanda måste kriminalpolisen nu också ta itu med mord och mordförsök i Knutby.

Någon vill till varje pris tysta en häktad och en misslyckad förflyttning mellan två häkten får stora konsekvenser. Närpolis Tallen i Östhammar avslöjar en grym hantering, men priset för hans insats blir högt.

Arne Lindroos på länskriminalen i Uppsala får uppdrag att leda en utredning om människohandel som bär iväg långt och hans sambo, Thea Thorsson, blir först brutalt omplacerad av länspolismästaren och sedan trots det utsedd att leda den fortsatta utredningen efter mordet på justitieministern.

Paula Sjöö på span följer upp ett eget spår tillsammans med ekoroteln och det får stora konsekvenser för henne och Ulf Bergman från Säpo, som kommer till hennes räddning.

Ondskans Väg kan med fördel läsas fristående, men är också en direkt fortsättning på händelserna i Iskallt Våld. Boken utgör andra delen i en trilogi som skildrar det öppna samhällets stora sårbarhet och oförmåga att hantera grovt kriminellt våld. Författarna hoppas att läsning av Ondskans Väg medför att en hälsosam fundering kring vem man egentligen kan lita på infinner sig.

UPsetters gästbok

Recensioner&omdömen om Ondskans Väg