Vår sjätte polisthriller: ICE

I januari 2013 kom en sjätte Broberg-Lundström: ICE. Det är några år sedan femte boken, Brytpunkt Uppsala, och nu återkommer de populära poliserna i berättelsen, som tar sin början i ett vintrigt Jämtland. Ramberättelsen grundar sig på ett verkligt spaningsärende hos rikskrim: ett till synes legitimt åkeri, som det visar sig inte kör annat än narkotika. Det blir en stor operation, med dansk, tysk och holländsk polis involverad och med våldsam inblandning av annan organiserad brottslighet. I Uppsala kidnappas en ung flicka och det blir en hektisk jakt för att hitta henne innan det är försent. I slutet av boken måste polisen förnya en falsk identitet som spräckts, nu på ett sätt som absolut inte kan avslöjas. Uppdraget går till S-O Melander och Linda från insatsstyrkan.

 

"Många aktörer figurerar och skildras med olika djup men fungerande roller. Miljöerna skapar en bra ram för händelser och sammanhang. Polisarbetet i alla dess former framställs med driv och kompetens på ett realistiskt och initierat sätt". Ur lektörsutlåtande om ICE, av Göran Antonsson, BTJ.

"En rafflande och spännande kriminalhistoria där spänningen stegrades hela tiden. Något av en sträckläsarbok, för ibland var jag bara tvungen att fortsätta till nästa kapitel. Den var välskriven och att författarna är kunniga inom sina respektive områden råder ingen tvekan om. Gestaltningen av karaktärer och miljöer var också bra, även dialogerna var givande och underhållande. Betyg 4/5" Kristina Simar - läs hela recensionen på Kristinas blogg