Nyheter | Recensioner | Iskallt Våld | Ondskans Väg | Rättarens Tid | Mannen från Tenhult | Brytpunkt Uppsala | ICE | Bödelns leende | mp3 ljudböcker| | Bilddagbok | Ulf&Peter | Kulturkväll | Projekt | Länkar | Pressmaterial | Gästbok | Kontakt | Nyhetsbrev | Broberg Innovation | Hem |
   
Röster om Ondskans Väg * (gå till) Pressen om Ondskans Väg
Ondskans Väg - lyssna på ett smakprov i mp3-format här

En i tiden direkt fortsättning på Iskallt Våld. Handlar om polisen i Uppsala som träffar på en ett grymt fall av människosmuggling som visar sig vara välorganiserad både från Sverige och balkan.
Boken är skriven i realistisk stil med anknytningar till verkliga händelser, bland annat Knutbymorden. Det märks på stilen att ene författaren är journalist, den andre polis. Tempot är högt, men språket är väl mycket skrivet som det vore en blandning mellan reportage och polisrapport. - sign sgs 2/1 2009 på Boksidan

 

Kommissarie Bertil Claesson på länskriminalen i Göteborg som läst igenom vårens och försommarens utgivning av svenska kriminalromaner för GT-kulturens räkning; om Ondskans väg: " - Den är väldigt initierad. Oerhört våldsam. Men vi kan hamna i en sådan situation. Tio år framåt kanske de organiserade gängen utmanar polis och samhälle med samma kraftfulla våld som i boken."

Bloggat: "En mycket bra bok, finns en tidigare och sen senare men man kan läsa dem fristående. Jag tänker dock springa ut på nätet och Adlibris och beställa de andra två nu direkt (om båda finns på pocket). Boken var som sagt var riktigt bra om än lite rörig i början innan man lärde sig alla namn.

Handling:
Det är januari 2004, och i Uppsalas polishus är arbetsbelastningen stor. För stor, visar det sig. Samtidigt med utredningen efter mordet på Sveriges justitieminister och en följande tågkapning på Arlanda måste kriminalpolisen nu också ta itu med mord och mordförsök i Knutby. Någon vill till varje pris tysta en häktad efter mordet på Sveriges justitieminister och en misslyckad förflyttning mellan två häkten får stora konsekvenser. Närpolisen i Östhammar avslöjar en grym hantering, men priset blir högt. Ondskans Väg kan med fördel läsas fristående, men är också en direkt fortsättning på händelserna i Iskallt Våld. Boken utgör andra delen i en trilogi som skildrar det öppna samhällets stora sårbarhet och oförmåga att hantera grovt kriminellt våld. Författarna hoppas att läsning av Ondskans Väg medför att en hälsosam fundering kring vem man egentligen kan lita på infinner sig. Betyg: 5/5." Så skriver 1/3 2007 en "31-årig tjej som är gravid med mitt och sambons första barn. Skriver om min graviditet, böcker, film och vardagsbetraktelser" på bloggen En Södertäljebos liv II.

Ur gästboken: "Tack U&P för två mycket bra böcker. Du räddade min semester Peter! Var i full gång att läsa redan på planet från Arlanda, som förövrigt var återställt efter dramat när vi kom tillbaka hem... Väntar nu på Rättarens Tid och naturligtvis på fler titlar efter den." (Håkan Lindén)

"Då har jag läst bok två i er trilogi. Precis som fallet var när jag läste första boken, så var det svårt att lägga ifrån sig boken när man väl kommit in i handlingen. Det blev sträckläsning av andra halvan av boken. Nu ser jag fram mot den avslutande boken, som snart kommer ut. Jag såg när jag var på Arlanda senast, att de i pocket-shopen där säljer Iskallt Våld. Kul att försäljningen verkar gå bra." ( Peter Granquist, Stockholm)

"Jag har läst dom två första böckerna Iskallt våld och Ondskans väg. Nu väntar jag bara på Rättarens tid och naturligtvis på en längre fortsättning av Era böcker. Mycket bra, spännande och faktafyllda böcker. Stå på grabbar, vi väntar.... " (Roger Nilsson, Nyköping)

"Ondskans väg är välskriven och skildrar på ett realistiskt sätt hemska brott som mycket väl kan hända i vårt "trygga" land. Boken är omöjlig att släppa förrän man fått upplösningen. Jag läste den intensivt på mindre än ett dygn! Rekommenderas starkt!" - Anders Klarström, SOS Alarm Sverige

Klippt ur mailkorgen: "Jag är en stor ”slukare” av deckare och då framförallt svenska. Jag måste erkänna att Era två böcker är något av det bästa som jag har läst under dom senaste minst tio åren. Fortsätt, det är med förväntning som jag och mina vänner (som jag tipsat om böckerna) väntar på en SNABB fortsättning." - Roger Nilsson

"När jag kommit till sista sidan av Ondskans väg är den första tanken att samla insatt personal för genomgång. Men, nej det var ju bara fiction. Ändå med stark och fullt trovärdig realism, som tvingar till sträckläsning. Boken tar oss rakt in i den transnationella brottslighetens vidriga centrum. Visserligen är det lite väl mycket som händer i Sverige på kort tid, men det kan det få göra i en polisroman. Den visar på en mörk värld som finns vid sidan av vardagsbrottsligheten.

Språket har utvecklats sen Iskallt våld. Det känns snabbare, men är träffsäkert och pålitligt som ett skott från Nationella insatsstyrkan. Som gammal i gemet störs jag inte av polisjargonen, den bidrar till autenticitetskänslan. Miljöerna är också tydliga. Mest av allt gläds jag åt att i allt elände som Ondskans väg lyfter ut i ljuset har vi en blåljusbesättning som är i det godas tjänst och på ett förtroendefullt sätt hjälper oss att hålla god vakt på murarna dag och natt. Jag uppskattar handlingskraften som motvikt till den insnöade revirbyråkratin. Nu laddar vi om för nästa resa i trilogin." - Lars Nylén

"Nu läggs allt annat på hyllan. Böcker från GW, Nesser eller Svedelid får maka på sig till förmån för en ny bok från succéförfattarparet Broberg/Lundström."
- Jonas Carnesten, programledare SR Sörmland

"Ondskans väg ger en spännande inblick i polisverksamhet som jag som gammal rikspolischef gillar. Gud give att de händelser som tas upp aldrig kommer att inträffa." - Björn Eriksson, Landshövding i Östergötland

UPsetters gästbok